Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u roku od pet - šest dana biti doneta konačna...

m

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se predstavnici Srba neće...

d

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, povodom 79.

Na Pešterskoj visoravni danas su zbog snega neprohodni svi putni pravci i direktno je ugroženo...

U fokusu

r
Petаk, 6 Mart, 2015 - 15:23

Vlada će, najkasnije za dva meseca, doneti akcione planove za reformu rada javnih preduzeća „Srbijagasa“, „Puteva Srbije“, a već su usvojeni planovi reformi „EPS“-a i „Železnica Srbije“.

Lepa Srbija

Destinacije

U Srbiji seoskim turizmom se bavi 25 opština sa oko 60 sela, posebno u Kosjeriću, Valjevu, Ivanjici, na Zlatiboru...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Banjska je zadužbina kralja Milutina, najvećeg ktitora među srpskim vladarima...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U ovonedeljnoj emisiji posebnu pažnju posvećujemo informisanju naše dijaspore i Srba u regionu, značaju medija za jačanje veza sa maticom i tome šta se čini i šta još treba uraditi kako bi se situacija u ovoj oblasti popravila i time doprinelo očuvanju identiteta Srba van granica naše zemlje.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Ova Vlada opredelila se za strategiju, koja će doneti razvoj Srbiji, poručio je  premijer Aleksandar Vučić, otvarajući 22. „Kopaonik biznis forum“. On je istakao da je budžet prvi put u modernoj istoriji ostvario suficit u prva dva meseca ove godine od 1,9 milijardi dinara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Poema „Oko svevideće“ Milovana Vitezovića jedno je u nizu umetničkih ostvarenja poznatog srpskog književnika, posvećenih golgoti Srba u Prvom svetskom ratu. Ova poema čini sastavni deo divot izdanja „Na braniku otadžbine 1914-1918.“, pored  kopije reljefa sa likom Dragutina Matića u terakot tehnici, autora Mirka Mrkića Ostroškog i kompakt diska sa srpskim pesma iz Prvog  svetskog rata, koje je za tu priliku odabrao kompozitor Rade Radivojević.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Čuvanje važnih dokumenata koja svedoče o događajima i ličnostima iz prošlosti, čine neodvojivi deo kulturne baštine Srba.  Zato su ustanove gde se pisana svedočanstva sakupljaju, obrađuju i zaštićuju, od izuzetnog nacionalnog značaja. Jedna od takvih ustanova je Arhiv SPC, sa svojom dragocenom ostavštinom svedočanstava o životu Crkve kroz istoriju. U emisiji razgovaramo sa Radovanom Pilipovićem, direktorom Arhiva SPC.

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U cilju unapređenja pojedinih usluga, koje su važne za turističku ponudu, Beograd će sa Torinom, Amsterdamom i Helsinkijem konkurisati za fondove EU, rekao je gradonačelnik Beogada Siniša Mali. Ta sredstva biće usmerena ka povećanju energetske efikasnosti i poboljšanju javnog prevoza. Glavni gradovi treba da budu lokomotive razvoja, ocenio je Mali, koji se zalaže za veću regionalnu saradnju. On je za 23. april najavio održavanje Samita gradonačelnika centralne i istočne Evrope u Beogradu.

 

 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt