Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija učiniti...

Zamenik kosovskog premijera Hašim Tači najveći je krivac što do sada nije usvojen zakon o...

Banke su pokazale otpornost na izazove, sa kojima su se suočavale, što potvrđuje da je bankarski...

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija na osnovu...

U fokusu

Četvrtаk, 30 Juli, 2015 - 13:09

Poštovani prijatelji, Radio Jugoslavija - Međunarodni radio Srbija, sutra prestaje da radi.

Lepa Srbija

Destinacije

Na Majkinom salašu tradicija se neguje i kada je reč o pripremi jela i pića...

Spomenici kulture i istorije

Kosovski filigran je nakit od srebrnih i zlatnih žica, isprepletanih poput paukove mreže...

Priroda

Iako se nalaze u planinskom regionu, Divčibare sa 980 metara visine su visoravan...

Gostovanje u Bulevaru B92

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Iz ovonedeljne emisije izdvajamo: U Srbiji su vrele letnje dane podgrejale i razne političke teme. Celokupni mozaik dešavanja počeo je predlogom rezolucije o Srebrenici koju je Savetu beznednosti podnela Velika Britanija. Ova rezolucija, koja je, prema objašnjenju predlagača trebalo da ima funkciju pomirenja, u stvarnosti je donela nove podele i atak na bezbednost premijera Srbije.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeOvo je poslednje izdanje emisije Korak bliže biznisu. Radio Jugoslavija odlazi u istoriju u vreme kad se obnavljaju pokidane političko-ekonomske veze na Balkanu. Družili smo se pet i po godina, zajedno smo koračali ka novim biznis idejama. Pozdravljaju vas novinari Privredne redakcije Biljana Blanuša, Ranka Pavlović, Jelena Milenković i urednik Vesna Jakovlevska.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Knjiga „Raskršća krivice“ protojereja  stavrofora  Miloša Vesina, koji predaje na Bogoslovskom fakultetu SPC u Libertvilu u Americi, bavio se najvažnijim aspektima greha i krivice čoveka. Naročita pažnja autora posvećena je samom osećanju krivice, kao i svim stanjima duše koja direktno utiču na krivicu, ili se javljaju kao njene posledice. O knjizi govori episkop bački Irinej.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Naivni slikari se s pravom mogu smatrati romantičnim beležnicima srpskih narodnih običaja, jer se među brojnim temama iz svakodnevnog života, koje ih inspirišu, nalaze i one duboko ukorenjene u narodnu tradiciju. O predstavljanju različitih običaja na slikama naivnih umetnika i njihovom nadahnuću, razgovarali smo sa Ninom Krstić direktorom Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Poslednji pozdrav iz Međunarodnog radija Srbija, uz priču o Guči, svetski poznatom arheološkom nalazištu “Lepenski vir”, smeštenom na obali Dunava, u Đerdapskoj klisuri. O izgledu praistorijskog staništa na ovom lokalitetu i najstarijoj evropskoj kulturi govori autor knjige “Kuća Lepenski vir” arhitekta Hristivoje Pavlović. 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Poslednja emisija „Ekologija“ posvećena prirodnom rezervatu Carska bara u Ečkoj kod Zrenjanina i eko selu Vrmdža kod Sokobanje.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt