"Er Srbija" je srpsko preduzeće i mi smo ti koji upravljamo, a što se tiče poljoprivrednog...

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović rekla je da će Srbija u...

d

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je ocenio da su suštinski...

d

Obilne kiše, koje su padale više od 15 sati na području Kostolca, potopile su površinski kop...

U fokusu

Četvrtаk, 31 Juli, 2014 - 15:02

Vlada mora da sprovede fiskalnu konsolidaciju i taj proces više ne sme da se odlaže, u suprotnom postoji ozbiljna opasnost da dođe do krize javnog duga, izjavio je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

Lepa Srbija

Destinacije

Na jugu Srbije, između Leskovca i Vranja, ugnezdila se planina Kukavica...

Spomenici kulture i istorije

Jelisaveta Načić - prva žena arhitekta školovana u Srbiji...

Priroda

Velika Velika Hoča je selo smešteno na dvadesetak kilometara od Prizrena...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Sada je već skoro izvesno da će Srbija u pregovorima sa EU prvo otvoriti poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i normalizaciju odnosa sa Prištinom, a možda i još neko manje zahtevno poglavlje. Skrinig za ona najvažnija poglavlja koja se tiču pravosuđa i unutrašnjih poslova, odnosno 23 i 24, neće biti završen pre marta sledeće godine…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Šta se može očekivati od izveštaja glavnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona? Koliko je održiva spoljna politika Srbije „i EU i Rusija“? Da li će do zime, kada se očekuje rekordan priliv tražilaca azila u Srbiju, za njih biti obezbeđeno dovoljno mesta u azilantskim centrima?

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Nove mere Vlade Srbije za stabilizaciju javnih finansija biće sadržane u rebalansu budžeta, a kako se najavljuje, odnosiće se na smanjenje zarada u javnom sektoru i penzija, suzbijanje „sive ekonomije“ i efikasnije poslovanje javnih preduzeća.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srbi su tokom svoje novije istorije u nekoliko navrata bili ne samo pred fizičkim uništenjem, veći i pred gubitkom najvažnijih pisanih svedočanstava o svom dugom istorijskom trajanju. Za uništenje pisanih dokumenta naročito su se pobrinuli nemački okupatori u toku Drugog svetskog rata, koji su od 1941. do 1944. godine odneli sa teritorije bivše Jugoslavije arhivsku građu, koja je stala u 40 železničkih vagona. O nezapamćenoj pljački arhiva srpskog porekla prvi put je progovorio dr Vojislav  M. Jovanovića – Marambo, u svojoj kjnizi „Potraga za ukradenom istorijom“. O sadržaju knjige u emisiji govori Vladimir  Davidović.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Razvoj građanskog društva u Srbiji u 19. veku doneo je mnoge promene u životu ljudi. Život u gradovima postaje sve interesantniji i izazovniji, jer se u njima pružaju veće mogućnosti za napredovanje. Gradovi u Srbiji u 19. i  prvim godinama 20. veka razvijali su se pod uticajem različitih kultura, istočne i zapadne, što je omogućilo stvaranje specifičnog stila u arhitekturi, enterijeru, načinu oblačenja i ponašanja Srba toga vremena. Gost emisije: Marija Vujić, istoričar umetnosti i viši kustos u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zlatibor je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Šta nudi ovog leta razgovarali smo sa Jelicom Tošić iz lokalne turističke organizacije. Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević priča o saboru narodnog stvaralaštva Prođoh Levač, prođoh Šumadiju koji se organizuje prvog vikenda u avgustu. Govorimo još o predstojećem 54. saboru trubača u Guči, novoj turističkoj ponudi Beograda...

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" za očuvanje zdravlja građana tokom poplava, ali i nakon povlačenja vode. Na snazi vanredne veterinarsko - sanitarne mere-Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Instrukcije o merama zaštite divljači u lovištima tokom poplava. Gde je Srbija deset godina posle donošenja zakona 2014 vezanih za zaštitu životne sredine, priča Miliš Đinđić  iz Centra za evropsku politiku

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt