n

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, izjavio je u Njujorku da su politički lideri današnjice...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uručio je američkom ambasadoru u Beogradu Majklu Kirbiju pismo...

U javnoj upravi u Srbiji nema prevelikog viška zaposlenih, ali je strukura neadekvatna, što...

d

Sa zgrada državnih institucija i kancelarija u Vukovaru danas su nasilno skinute sve postavljene...

U fokusu

d
Ponedeljаk, 22 Septembar, 2014 - 22:23

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u sedištu UN u Njujorku da je Srbija u potpunosti posvećena ekonomskom oporavku, unutrašnjim reformama a da članstvo u EU ostaje prvi spoljnopolitički prioritet, i...

Lepa Srbija

Destinacije

U Novom Sadu su institucije koje predstavljaju temelj srpske kulture: Matica srpska, Srpsko narodno pozorište, Sterijino pozorje...

Spomenici kulture i istorije

Porodica Stevana Stojanovića nadimak Mokranjac dobila je po selu Mokranj, u blizini Negotina, odakle je kompozitorov otac...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Povratak mladih stručnjaka iz EU i sveta u Srbiju je sjajna inicijativa, smatraju stručnjaci, ali ne treba zaboraviti na probleme sa kojima se oni pri povratku suočavaju - od manjka sistemskih mera do stava društva...

 

 

Na tapetu

n              

U emisiji podsećamo na brojna dešavanjima pre i posle referenduma u Škotskoj, govorimo i o implikacijama koje je ovaj događaj ima ili je mogao imati na događaje u nekim drugim državama, kao i raznim aspektima krize u Ukrajini.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta značila bi veliki napredak u modernizaciji železničkog saobraćaja u Srbiji. Pregovori o realizaciji ovog, kao i drugih infrastrukturnih projekata, očekuju se krajem godine u Beogradu, na Samitu 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, a održavanje ove manifestacije dogovorio je premijer Aleksandar Vučić, tokom nedavne posete Kini.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Sabor duhovne poezije održava se u manastiru Rakovica, svakog 21. septembra, na dan Rođenja Presvete Bogorodice. Ovo je jedinstvena manifestacija u svetu, na kojoj se nadmeću pesnici, koji pišu na srpskom jeziku, a inspitacija im je pravosolavna duhovnost. Gost emisije, novinar  Slobodan Stanković.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Ove godine, Srbija obeležava stogišnjicu početka Prvog svetskog rata. To je prilika da se mnogo više i detaljnije govori o događajima koji su se za te četiri ratne godine zbili. Te, 1914. godine, srpska vojska je vodila tri velike bitke, koje su imale različit ishod, ali one su na najbolji način pokazale kakav je bio moral i spremnost srpskih vojnika, ali i kako su spretno i mudro gradili strategiju odbrane, srpski oficiri. U emisiji razgovaramo sa Ljubomirom Markovićem, pukovnikom u penziji, koji je već godinama predsednik Republičkog Odbora Saveza Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine.

 

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Vodimo vas u Smederevo, grad na Dunavu, gde se od 18. do 21. septembra, u slavu grožđa, vinogradara i vina, organizuje 127. Smederevska jesen, turističko-privredna manifestacija, kako organizatori ističu, istorijsko-karnevalskog tipa. Manifestacija sa možda najdužom tradicijom u Srbiji, nastala je u znak sećanja na prvu izložbu grožđa i vina 1888. godine.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Stana Božović, državni sekretar i ministarstvu poljporivrede i zaštite životne sredine o pregovorima u Briselu po pitanju zakonodavstva i impementacije stanja životne sredine - skrining 27. Da li smo mi kao građani dovoljno svesni opasnosti od UV zračenja i načina na koji možemo da se zaštitimo od bolesti i oštećenja koje ovo  zračenje može da izazove.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt