Evropska komisija i evropska porodica naroda partner su Srbiji na putu ka članstvu u EU, a iz...

m

Vlada Srbije i Međunarodni monetarni fond postigli su dogovor o merama ekonomske politike za...

i

Italijanski Senat je usvojio rezoluciju kojom se od Evropske unije traži da u pregovorima sa...

d

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština...

U fokusu

Četvrtаk, 20 Novembar, 2014 - 13:12

Nakon skoro šestomesečne političke krize na Kosovu i Metohiji izazvane nespremnošću albanskih partija koje su obezbedile mandate u Skupštini, da sarađuju i naprave većinu, sinoć se desio, za mnoge neočekivan obrt.

Lepa Srbija

Destinacije

Na Mitrovdan, 8. novembra 2014. godine svečano je otvorena nova vinarija Toplički vinogradi, najveća na Balkanu...

Spomenici kulture i istorije

Slikar duše, Martin Jonaš, bio je svestrana umetnička ličnost...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Predviđeno je da celokupan proces analitičkog pregleda i harmonizacije srpskog i evropskog zakonodavstva bude završen početkom proleća 2015. godine, što znači da će nakon italijanskog, odvijati se i tokom letonskog predsedavanja Evropskom unijom.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zbog čega nije ostvaren glavni cilj susreta premijera Srbije i Albanije u Beogradu i zašto strani zvaničnici nisu osudili provokaciju koju je izrekao Edi Rama. Koji projekat se u Srbiji sprovodi pod blagoslovom patrijarha Kirila...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Na pragu zimske sezone Srbija užurbano sanira katastrofalne posledice majskih poplava. U rezultate se prošlog vikenda uverio premijer Aleksandar Vučić, obilazeći Obrenovac i Rudarski basen Kolubara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srpski jezik i književnost izučavaju se u nekoliko zemalja Azije, a jedna od najcenjenijih i najvećih je katedra u Seulu, u Južnoj Koreji. Na koji način se srpski jezik izučava danas i koliko su mladi Korejci zainteresovani za njega, govorio je za naš Radio, profesor Vanja Stanišić, koji je tri godine radio na Univerzitetu za strane jezike Hankuk u Selu.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Posle pada srednjovekovne srpske države, spona sa prošlošću održavala se putem narodnog stvaralaštva, a epska poezija je bila je jedna od najlepših izraza tog stvalaštva. U epskim pesmama ispričani su događaji iz istorije, veličani junaci i izražavani ideali i nadanja srpskog naroda. O epskoj  narodnoj poeziji i njihovim porukama govori profesor na katedri za srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Boško Suvajdžić.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji pričamo o otvaranju Resursnog centra fruškogorsko-dunavskog regiona koji će biti pokretač budućih inicijativa u ovom delu Srbije, kada je reč o razvoju turizma. Resursni centar je deo projekta koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i Evropske unije.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeFestival zelene kulture –„Grin festa“, posvećen je  ekologiji i zaštiti životne sredine. Manifestacija  kroz obrazovne, umetničke i angažovane programe i proizvode podstiče  kulturu življenja u skladu sa "zelenim" vrednostima. 

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt