d

Prvi srpski ekonomsko investicioni forum otvoren je danas u Abu Dabiju, a delegaciju Srbije čini...

d

Situacija na području Vladičinog Hana danas je stabilna i uglavnom se saniraju posledice koje su...

d

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da se Srbija našla u Davosu zato što je postala...

d

U Grčkoj su jutros otvorena birališta i počelo je glasanje Grka na prevremenim parlamentarnim...

U fokusu

src
Sredа, 21 Januar, 2015 - 14:19

Krajem decembra 2014. godine, u Kliničkom centru Srbije, na Klinici za kardiohirurgiju u Beogradu, ugrađeno je prvo veštačko srce. Ovu zahtevnu operaciju, koja se od 1987.

Lepa Srbija

Destinacije

Dvorište Slađane Ješić je pobednik manifestacije Dan otvorenih dvorišta...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Blagoveštenje kablarsko se nalazi na samom početku, ulazu u Ovčarko-kablarsku klisuru,...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Srbija dobro razume obaveze u procesu evropskih integracija i nastaviće da usaglašava svoje sa stavovima Unije, rekla je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Ona je rekla i da je završen analitički pregled za 22 poglavlja, tako da će za pola godine biti završena prva faza pregovaračkog procesa.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U emisiji govorimo o aktivnostima u EU i svetu na planu suzbijanja terorizma, poseti premijera i više ministara Kosovskom Pomoravlju i porukama koje su uputili Srbima, nastojanju Prištine da prisvoji i „Trepču“, kao i izjavama nove predsednice Hrvatske , koje su iritirale domaću javnost. 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Drastičan skok švajcarskog franka u samo jednom danu izazvao je pravi haos na međunarodnom finansijskom tržištu. Istovremeno, najveći pad vrednosti evra u odnosu na dolar u poslednjih devet godina mogao bi da dodatno zakomplikuje odnose na međunarodnom finansijskom tržištu.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Lik i delo patrijarha Lukijana Bogdanovića, sveštenomučenika,  ovekovečeni su u dvema knjigama koje je izdala Eparhija sremska. O tome razgovaramo sa Jovanom Milanovićem, sveštenikom u Vavedenjskoj crkvi u Sremskim Karlovcima i profesorom Kalovačke bogoslovije.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

U toku istraživačkog rada na pronalaženju verodostojnih odgovora o načinu ishrane srednjovekovnog čoveka veoma je važno obaviti rekonstrukciju života toga vremena. Pitanjem ishrane toga vremena bavi se i istoričar umetnosti i gastroheritolog Tamara Ognjević. Ona je već nekoliko godina na čelu Artis centra koji se bavi istraživanjem srednjovekovne gastronomije u okviru projekta “Život i prošlost”.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 


Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt