v

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da će rebalans budžeta biti pred poslanicima u...

p

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske...

d

Prvi potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, izjavio je da nema novih...

za

Granična policija na prelazu Batrovci pronašla je jutros više od 80 kilograma heroina u...

U fokusu

e
Petаk, 25 Juli, 2014 - 14:32

U Obrenovcu je potpisivanjem ugovora o donaciji 30 miliona evra obeležen početak realizacije programa Evropske unije za pomoć poplavljenim područjima.

Lepa Srbija

Destinacije

Golija ima i svoju kulturnu baštinu koju čine srednjevekovni manastiri Studenica i Sopoćani...

Spomenici kulture i istorije

Jelisaveta Načić - prva žena arhitekta školovana u Srbiji...

Priroda

Sa vidikovca Banjska stena vidi se planine Maljen i plato Božurine...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Sada je već skoro izvesno da će Srbija u pregovorima sa EU prvo otvoriti poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i normalizaciju odnosa sa Prištinom, a možda i još neko manje zahtevno poglavlje. Skrinig za ona najvažnija poglavlja koja se tiču pravosuđa i unutrašnjih poslova, odnosno 23 i 24, neće biti završen pre marta sledeće godine…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U Skupštini Srbije usvojena su dva zakona, zakon o radu i zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, po hitnom postupku, što je posebno izazvalo otpore sindikata, koji su prekinuli tzv. socijalni dijalog. Našeg prvog gosta, profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Zorana Stojiljkovića pitali smo u kojoj meri se dosadašnja regulativa razlikovala od evropske. Sa direktorom vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivojem Mihajlovićem razgovarali smo oformiranju Skupštine Kosova, odnosno problemima u formiranju Vlade.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Nove mere Vlade Srbije za stabilizaciju javnih finansija biće sadržane u rebalansu budžeta, a kako se najavljuje, odnosiće se na smanjenje zarada u javnom sektoru i penzija, suzbijanje „sive ekonomije“ i efikasnije poslovanje javnih preduzeća.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeNarodno stvaralaštvo čini sastavni deo kulturnog nasleđa Srba, i ono je inspiracija mnogim savremenim umetnicima. U tom mnoštvu motiva, ukrasa i boja, kojim se odlikuje, pre svega, srpska narodna nošnja, pronašle su put za svoj umetnički izraz i autorke izložbe odevnih predmeta i nakita  pod nazivom „Tragom spiralnih niti“, u Etnografskom muzeju u Beogradu. Gost emisije: Olivera Milunović, slikarka tekstila, jedan od autora izložbe.

 

 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeU Srbiji, bogatoj prirodnim lepotama i rodnom zemljom, vekovima se uzgajalo voće sa kojim se današnje sorte ne mogu uporediti. Ipak, mnoge stare i zdrave sorte jabuka, krušaka, šljiva zauvek su nestale, ili su na pragu da nestanu. Koje su voće gajili naši preci u emisiji govori Aleksandra Savić, viši  kustos  u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu. 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Biljana Marčeta, vlasnik agencije Magelan govori o turi Beograd u Prvom svetskom ratu. O programu nove turističke ture, značajnim lokacijam u Beogradu, vezanim za Prvi svetski rat priča istoričar Vladimir Dulović

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" za očuvanje zdravlja građana tokom poplava, ali i nakon povlačenja vode. Na snazi vanredne veterinarsko - sanitarne mere-Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Instrukcije o merama zaštite divljači u lovištima tokom poplava. Gde je Srbija deset godina posle donošenja zakona 2014 vezanih za zaštitu životne sredine, priča Miliš Đinđić  iz Centra za evropsku politiku

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt