d

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi Srbija, kada bi dozvolila da Hašim...

d

Na današnji dan, pre dve godine, potpisan je prvi sporazum o principima normalizacije odnosa...

d

Neće biti radikalnog poskupljenja struje i građani Srbije ne treba da brinu, izjavio je ministar...

d

Kenijac Silas Sang pobednik je 28. Beogradskog maratona, pošto je trku od 42.195 metara završio...

U fokusu

Subotа, 18 April, 2015 - 11:45

Od poslednjih parlamentarnih izbora u Srbiji, prošlo je tek godinu dana, a u javnosti se sve češće govori o mogućnosti raspisivanja novih izbora koji bi bili održani paralelno uz pokrajinske u Vojvodini i lokalne izbore, u redovnom terminu.

Lepa Srbija

Destinacije

Jagodina je grad smeha, dobrih domaćina i ljubaznih ljudi. Leži na reci Belici u srednjem Pomoravlju...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Kaona je osnovala Ikonija, sestra Miloša Obilića...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Aranžmani koje je Srbija poslednjih meseci sklopila sa NATO u javnosti otvaraju mnoga pitanja, a političari insistiraju na tome da SOFA, ni IPAP, ne približavaju Srbiju članstvu u toj organizaciji. Šta potpisani ugovori donose, odnosno koliko će uticati na bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, za naš radio govori vojni analitičar Aleksandar Radić.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijePrema proceni Međunarodnog monetarnog fonda, privredni rast Srbije će ove godine biti između minus jedan i minus 0,5 odsto, ali po prvi put mogu da kažem da je ova ocena pogrešna, i da će Srbija imati pozitivan rast, izjavio je nedavno premijer Aleksandar Vučić. To je dobar signal da zemlja polako izlazi iz krize, a državni vrh će u narednih nekoliko meseci, u dogovoru sa MMF-om i Svetskom bankom, videti kako da se plate i penzije postepeno povećaju, najavio je Vučić. 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Zaštita spomenika kulture je veoma kompleksan i odgovoran posao, u kome bi trebalo da učestvuje veliki broj različitih stručnjaka. Na koji način se planira i ostvaruje zaštita bogatog kulturnog nasleđa u Srbiji, govori inženjer Aleksandra Rabrenović 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Praznovanje Uskrsa, koji uvek pada u nedelju, ne završava se trima prazničnim danima, već je njemu posvećena i naredna sedmica u narodu poznata pod imenom Vodena nedelja ili Tomina nedelja. O brojnim narodnim običajima kod Srba, koji su u vezi sa tim periodom govori etnolog  dr Vesna Marjanović. 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji govorimo o zapažanjima i rezultatima nedavno održanog Sajma turizma u Berlinu, a biće reči i o turističkim ponudama Despotovca, Vrnjačke banje i Kopaonika.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Tema ovonedeljne emisije je akcija „Sat za našu planetu“, o kojoj smo razgovarali sa Aleksandrom Stamenković iz srpskog ogranka Svetskog fonda za prirodu (WWF). Pored toga, govorimo i o upravljanju otpadom.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt