Srpska napredna stranka će 17. aprila održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će razmatrati...

Italijanska vlada će podržati skoro otvaranje pregovaračkih poglavlja u procesu pridruživanja...

Srbija je vojno neutralna i ne teži članstvu u NATO, ali istovremeno vidi prostor za dalje...

d

Predsednik Republike Tomislav Nikolić, istakao je u Novom Sadu tokom redovne godišnje analize...

U fokusu

Utorаk, 31 Mart, 2015 - 12:50

U Srbiji nije neuobičajeno da se ispred neke televizije sa nacionalnom frekvencijom okupi i po nekoliko hiljada ljudi koji čekaju svojih pet minuta slave u nadi da će baš oni postati velike pevačke zvezde.

Lepa Srbija

Destinacije

Banja Rusanda koja se nalazi na 90 kilometara od Beograda, u Vojvodini, nedaleko od Zrenjanina....

Spomenici kulture i istorije

Manastir Đurđevi stupovi je podignut od 1170-1174. godine kao zadužbina Stefana Nemanje...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Da li je napredak Srbije u saradnji sa NATO alijansom, usvajanjem Individualnog partnerskog akcionog plana, u suprotnosti sa opredeljenjem naše zemlje da bude vojno neutralna? Kako naša dijaspora pomaže delovima Srbije pogođenim prošlogodišnjim poplavama?

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeNakon što je Rusija odustala od izgradnje gasovoda „Južni tok“, države, koje su trebale da učestvuju u tom projektu, a među njima je i Srbija, moraju da pronađu nove izvore za kontinuirano snabdevanje gasom. Istovremeno, u Srbiji se sprovodi reorganizacija nacionalne gasne kompanije, kako bi ona postala profitabilna. 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

U Muzeju Dositeja i Vuka u Beogradu nedavno je otvorena izložba na kojoj je prestavljen originalni list 166. iz Miroslavljevog jevanđelja, istrgnut iz tog rukopisa 1845. godine i poklonjen ruskom arhiepiskopu Porfiriju Uspenskom. Ta 166 stranica iz srpskog rukopisa najpre je odneta u Kijev, a potom je preneta u Imperatorsku javnu biblioteku, danas Nacionalnu biblioteku Rusije u Sankt Peterburgu. Preostali deo tog dragocenog spomenika srpske pismenosti, s kraja 12. veka, čuva se u Narodnom muzeju u Beogradu. O njegovoj vrednosti i karakteristikama govori istoričar umetnosti Branka Ivanić.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Mačvanska oblast, koja je se prostire u severo-zapadnom delu Srbije, vekovima je najneposrednije osećala uticaje evopske kulture, s jedne strane, kojoj je veza bila Ugarska, ali i osmanske, ukorenjene u Bosni, odmah preko puta Drine, prirodne granice sa Mačvom i ostalim delom Srbije. O mačvanskom kraju, ljudima koji tamo žive, prirodnim lepotama, narodnoj tradiciji, znamenitim ljudima i ostalim zanimljivostima razgovaramo sa Davorom Mašićem, predsednikom Turističke organizacije Bogatić.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Nautički turisti su sve češći gosti Beograda, a prošle godine prestonicu je posetilo oko 70 hiljada turista koji dolaze brodovima. Strane turiste privlače i srpske banje, ali samo devet banjskih centara, od 40, može da se pohvali evropskim kvalitetom usluge. Ove godine sezona na Paliću, biće u znaku jubileja - obeležavanja 170 godina organizovanog turizma, kaže za MRS Sanja Prijić iz preduzeća „Park Palić“.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Tema ovonedeljne emisije je akcija „Sat za našu planetu“, o kojoj smo razgovarali sa Aleksandrom Stamenković iz srpskog ogranka Svetskog fonda za prirodu (WWF). Pored toga, govorimo i o upravljanju otpadom.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt