d

Srbija nije promenila svoju spoljnu politiku - niti je Rusija pritiska da odustane od EU, niti...

v

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak, 2. marta, sa direktorom Federalnog...

rs

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće danas svečanom prijemu povodom Dana Republike...

Jedna žena je povređena kada je u mestu Banjica, u opštini Kačanik kamenovan autobus na liniji...

U fokusu

Petаk, 27 Februar, 2015 - 17:00

Kina vidi veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje sa Srbijom, poručili su predstanici kineske provincije Hebei u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Lepa Srbija

Destinacije

U Srbiji seoskim turizmom se bavi 25 opština sa oko 60 sela, posebno u Kosjeriću, Valjevu, Ivanjici, na Zlatiboru...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Banjska je zadužbina kralja Milutina, najvećeg ktitora među srpskim vladarima...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U emisiji govorimo o nastavku pregovora Beograda i Prištine, problemu azilanata sa Kosova, koji, pored Srbije i Mađarske, sve više osećaju Nemačka i neke druge zemlje EU, o situaciji u Ukrajini i potpisanom primirju,   inauguraciji nove hrvatske predsednice...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo smederevske “Železare” s američkom kompanijom “Esmark”, Vlada Srbije je krajem prošle nedelje raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta. Krajnji rok za podnošenje predloga za saradnju i zaključenje ugovora je 6. mart, a plata menadžera bi u čeličani mogla da bude od 150.000 do 200.000 dolara godišnje. Cilj Vlade je da u roku od godinu i po dana raspiše tender za ponovnu prodaju “Železare”.

 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Devojčica Milica je glavni lik u istoimenom dugometražnom dokumentarnom filmu. Ona živi u Prizrenu i jedino je srpsko dete u tom gradu, koje svoje detinje želje, nadanja i strahove ispoljava putem igre sa omiljenim igračkama, Nindžama kornjačama. Gosti emisije: glavni organizator filma „ Milica“ Jelena Petković i reditelj Dragan Elčić.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Poklonička agencija “ Dobročinstvo” već dve i po decenije organizuje putovanja u najpoznatije centre srpske duhovnosti. Mnogi srednjovekovni manastiri u Srbiji i izvan nje, kao i svetinje u Grčkoj, Rusiji, Turskoj, Izraelu, postali su, zahvaljujući dobro osmišljenim programima, prava hodočasnička putovanja za vernike, ali i one koji su samo želeli da posete najpoznatija sveta mesta. Gost emisije je direktor agencije Dragan Vukić.

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Srbija je prošle godine ostvarila rast turističke privrede od 11,6 odsto, a cilj Vlade je da učešće ovog sektora u BDP-u poraste sa 1,8 na tri procenta.  Tome će doprineti i međunarodni sporazumi o saradnji, pre svega sa UAE, koje su srpski zvaničnici potpisali na nedavno završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 


 

 


Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt