U fokusu

Utorаk, 7 Juli, 2015 - 15:44

Predstojeća poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji je značajna. Radi se o mini balkanskoj turneji, a za Srbiju je veoma bitno da Nemačka ne gubi Balkan iz svog vidokruga i u ovako delikatnim trenucima izazvanim grčkom krizom, ocenjuje u...

Lepa Srbija

Destinacije

Na Majkinom salašu tradicija se neguje i kada je reč o pripremi jela i pića...

Spomenici kulture i istorije

Kosovski filigran je nakit od srebrnih i zlatnih žica, isprepletanih poput paukove mreže...

Priroda

Iako se nalaze u planinskom regionu, Divčibare sa 980 metara visine su visoravan...

Gostovanje u Bulevaru B92

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Situacija u Grčkoj pre i posle referenduma na kojem se gotovo 10 miliona Grka izjašnilo na referendumu da ne prihvataju dodatne restriktivne mere štednje, u zamenu za stranu finansijsku pomoć za spasavanje privrede, kao i brojni događaji u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, glavne su teme ovonedeljne emisije.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeCiprasovo “ne” odnelo je pobedu na istorijskom referendumu u Grčkoj, kada je narod odlučio da odbaci predlog međunarodnih poverilaca. Analitičari ocenjuju da je ovaj rezultat “grčki šamar” Briselu i moćnim kreditorima. Što se tiče Srbije, Ministarstvo finansija ističe da postoji plan i za najgori scenario grčke krize.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Knjiga „Sveti Sava u ruskom carskom letopisu“ otkriva još jedan važan deo srpske duhovne prošlosti. Ovo se delo bazira na petoj knjizi monumentalnog dela „Ruskaja letopisnaja istorija, legendarnoe knižnoe sobranie cara Ivana Groznoga”, u kojoj je obuhvaćena istorija od postanja do vladavine velikog ruskog vladara iz 16. veka. O knjizi govore književnik Milan Vitezović i istoričar umetnosti dr Anika Skovran.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Beograd je jedan od nastarijih gradova u Evropi. To što se razvijao na raskrću puteva između i Evrope i Azije, davalo je gradu na obalama Save i Dunava poseban strateški značaj. Beograd je razaran i obnavljan više od 40 puta, ali je imao i prosperitetne i mirne periode. Kako se razvijao Beograd tokom poslednja dva veka govori istoričarka umetnosti Gordana Gordić.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Savremeni planinski centar Kopaonik – lider zimskog turizma postaje sve atraktivnija destinacija za letnji odmor. Ova planina privlači sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva. Dolaze gosti iz Rusije, Rumunije, Grčke, Turske, kao i iz regiona. U zimskoj sezoni posećenost je bila rekordna, a turistički poslenici očekuju i dobru letnju sezonu. Novina ze ovo leto su objedinjeni paketi usluga kompanije „MK Mauntin Rizort“ i JP„Skijališta Srbije“, kako bi turisti što bolje upoznali čari Kopaonika. Gostima su na raspolaganju raznovrsni sadržaji – panoramsko razgledanje, biciklizam, paraglajding, pešačke ture ali i drugi adrenalinski sadržaji i velnes program.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Klimatske promene kao realnost u Srbiji i EU – izazovi, odgovori, mogućnosti. Da li su klimatske promene jedan od najvećih globalnih društvenih, ekonomskih i ekoloških problema. Koje su posledice klimatskih promena i šta Srbija preduzima u vezi sa ovim problemom. Koje su direktive Evropskog parlamenta u borbi sa klimatskim promenama. Ovo su pitanja na koja pokušavamo da odgovorimo.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt