d

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će objavljivanje Izveštaja Specijalnog tima...

u

"Park mira" do daljeg ostaje na mostu na Ibru koji povezuje severni i južni deo Kosovske...

h

Osnovni javni tužilac u Užicu Vukašin Vujičić, povodom problema sa vodosnabdevanjem, izjavio je...

e

EU odlučila je da proširi spisak osoba kojima su uvedene sankcije zbog ukrajinske krize,...

U fokusu

Utorаk, 22 Juli, 2014 - 14:11

Ukoliko izveštaj Klinta Vilijamsona, glavnog tužioca Specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999.

Lepa Srbija

Destinacije

U opštini Kosjerić ima dvadesetak kategorisanih domaćinstava sa stotinak ležaja...

Spomenici kulture i istorije

U blizini grada Zrenjanina je Kaštel Ečka, koji predstavlja turističku atrakciju Banata...

Priroda

Sa vidikovca Banjska stena vidi se planine Maljen i plato Božurine...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Sada je već skoro izvesno da će Srbija u pregovorima sa EU prvo otvoriti poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i normalizaciju odnosa sa Prištinom, a možda i još neko manje zahtevno poglavlje. Skrinig za ona najvažnija poglavlja koja se tiču pravosuđa i unutrašnjih poslova, odnosno 23 i 24, neće biti završen pre marta sledeće godine…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U Skupštini Srbije usvojena su dva zakona, zakon o radu i zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju, po hitnom postupku, što je posebno izazvalo otpore sindikata, koji su prekinuli tzv. socijalni dijalog. Našeg prvog gosta, profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Zorana Stojiljkovića pitali smo u kojoj meri se dosadašnja regulativa razlikovala od evropske. Sa direktorom vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivojem Mihajlovićem razgovarali smo oformiranju Skupštine Kosova, odnosno problemima u formiranju Vlade.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Nove mere Vlade Srbije za stabilizaciju javnih finansija biće sadržane u rebalansu budžeta, a kako se najavljuje, odnosiće se na smanjenje zarada u javnom sektoru i penzija, suzbijanje „sive ekonomije“ i efikasnije poslovanje javnih preduzeća.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeU Etnografskom muzeju u Beogradu otvorena je izložba fotografija poznatog američkog fotografa Larija Angijera,  na kojima su zabeleženi važni detalji o bitisanju srpskog pravoslavlja u Americi. Izložbu je, uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja, organizovala Zorica Zec, glavni i odgovorni urednik sajta „Srpska dijaspora. Ona je gost emisije „Kulturno nasleđe“.

 

 

 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Među starim zanatima, koji oživljuju u Srbiji, veliku pažnju privlači  licederski zanat, zbog svojih lepo ukrašenih proizvoda. Prve licederske rukotvorine potiču iz drevnog Egipta, a Grci i Rimljani preneli su tu veštinu u Evropu. Procvat u Evropi ovaj zanat doživljava u 16. veku, a u Srbiji se razvija od početka u 18. veku. Gost emisije: Ivan Bošnjak, suvlasnik licederske radionice u Loznici

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Otvoren Andrićgrad, kameni grad u Višegradu, najmlađi stari grad u Evropi, jedini podignut nekom nobelovcu u čast. O značaju Andrićgrada govori njegov idejni tvorac Emir Kusturica, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" za očuvanje zdravlja građana tokom poplava, ali i nakon povlačenja vode. Na snazi vanredne veterinarsko - sanitarne mere-Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Instrukcije o merama zaštite divljači u lovištima tokom poplava. Gde je Srbija deset godina posle donošenja zakona 2014 vezanih za zaštitu životne sredine, priča Miliš Đinđić  iz Centra za evropsku politiku

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt