d

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra javnosti predstaviti set reformskih mera...

EU neće se mešati u izgradnju deonice Južnog toka kroz Srbiju, ali će gasovod moći da bude...

Srpska lista je spremna da učestvuje u budućoj kosovskoj vladi u kojoj neće btii predstavnika...

Obilne padavine na istoku Srbije izazvale su velike probleme na istoku Srbije, u opštinama...

U fokusu

Sredа, 17 Septembar, 2014 - 14:29

Dok s jedne strane predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke tvrde u medijima da neće rušiti vlast premijera Vojvodine i lidera demokrata Bojana Pajtića, da ne postoji mogućnost da se ta odluka promeni bez obzira na...

Lepa Srbija

Destinacije

Manastir Tvrdoš, srpska svetinja u Trebinju, u Republici Srpskoj, ima pet vekova dugu tradiciju pravljenja vina...

Spomenici kulture i istorije

Vukov sabor je najstarija i najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Po istraživanju Instituta za ekonomiju i mir, Srbija je na 52. mestu u svetu po indeksu mira, odnosno nalazi se među 30 odsto najbezbednijih država u svetu. Prema tim podacima, najviši indeks bezbednosti imaju Island, Danska, Austrija, Novi Zeland i Švajcarska, dok se na poslednjem, 162. mestu našla Sirija. Evropa je najmirniji svetski region, jer je čak 14 zemalja Starog kontinenta u prvih 20 po bezbednosti...

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz emisije: Susreti najviših zvaničnika naše zemlje potvrđuju otvorenost Srbije i prema istoku i prema zapadu. U saniranju posledica poplava pomažu mnoge zemlje prijatelji Srbije sa istoka i zapada, ali i brojni pojedinci. Ističemo primer studentkinje Milice Pašić.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta značila bi veliki napredak u modernizaciji železničkog saobraćaja u Srbiji. Pregovori o realizaciji ovog, kao i drugih infrastrukturnih projekata, očekuju se krajem godine u Beogradu, na Samitu 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, a održavanje ove manifestacije dogovorio je premijer Aleksandar Vučić, tokom nedavne posete Kini.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, otvorena je izložba „Beleške burnih odnosa“, kojom su stručnjaci iz Srbije i Austrije želeli da prikažu svu složenost, mnogostrukost i intenzivnost srpsko- austrijskih odnosa, u periodu od 1836. do 1914. godine. Gost emisije je Vladimir Tomić, viši kustos Muzeja grada Beograda, jedan od autora izložbe.

 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeU Srbiji je, u toku 19. veka, školovanje mladih ljudi imalo prioritetan značaj. Među brojnim prosvetnim ustanovama značajno mesto su zauzimale Radeničke škole, koje su osnivane u svim većim srpskim gradovima. Gost: kustos u Predagoškom muzeju, mr Ljiljana Stankov. 

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Vodimo vas u Smederevo, grad na Dunavu, gde se od 18. do 21. septembra, u slavu grožđa, vinogradara i vina, organizuje 127. Smederevska jesen, turističko-privredna manifestacija, kako organizatori ističu, istorijsko-karnevalskog tipa. Manifestacija sa možda najdužom tradicijom u Srbiji, nastala je u znak sećanja na prvu izložbu grožđa i vina 1888. godine.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Predsednik Ekološke građanske inicijative iz Kosjerića Radmilo Damjanović govori o ekološkim problemima ovog mesta – zagađenju zbog termoelektrane

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt