к

Predsedavajući OEBS-a i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Vašingtonu sa...

v

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da će u narednih nekoliko meseci biti završen...

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca i...

Građani Srbije nemaju nijedan razlog da budu zabrinuti da će doći do poremećaja u snabdevanju...

U fokusu

Četvrtаk, 26 Februar, 2015 - 12:09

Za alartmantan rast broja obolelih od raka na KiM, ali i u centralnoj Srbiji, lekari i stručnjaci za tu oblast navode prisustvo 15 tona osiromašenog uranijuma koji je bačen na više od 113 lokacija tokom NATO bombardovanja Srbije 1999.

Lepa Srbija

Destinacije

U Srbiji seoskim turizmom se bavi 25 opština sa oko 60 sela, posebno u Kosjeriću, Valjevu, Ivanjici, na Zlatiboru...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Banjska je zadužbina kralja Milutina, najvećeg ktitora među srpskim vladarima...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U emisiji govorimo o nastavku pregovora Beograda i Prištine, problemu azilanata sa Kosova, koji, pored Srbije i Mađarske, sve više osećaju Nemačka i neke druge zemlje EU, o situaciji u Ukrajini i potpisanom primirju,   inauguraciji nove hrvatske predsednice...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo smederevske “Železare” s američkom kompanijom “Esmark”, Vlada Srbije je krajem prošle nedelje raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta. Krajnji rok za podnošenje predloga za saradnju i zaključenje ugovora je 6. mart, a plata menadžera bi u čeličani mogla da bude od 150.000 do 200.000 dolara godišnje. Cilj Vlade je da u roku od godinu i po dana raspiše tender za ponovnu prodaju “Železare”.

 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Devojčica Milica je glavni lik u istoimenom dugometražnom dokumentarnom filmu. Ona živi u Prizrenu i jedino je srpsko dete u tom gradu, koje svoje detinje želje, nadanja i strahove ispoljava putem igre sa omiljenim igračkama, Nindžama kornjačama. Gosti emisije: glavni organizator filma „ Milica“ Jelena Petković i reditelj Dragan Elčić.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Poklonička agencija “ Dobročinstvo” već dve i po decenije organizuje putovanja u najpoznatije centre srpske duhovnosti. Mnogi srednjovekovni manastiri u Srbiji i izvan nje, kao i svetinje u Grčkoj, Rusiji, Turskoj, Izraelu, postali su, zahvaljujući dobro osmišljenim programima, prava hodočasnička putovanja za vernike, ali i one koji su samo želeli da posete najpoznatija sveta mesta. Gost emisije je direktor agencije Dragan Vukić.

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Srbija je prošle godine ostvarila rast turističke privrede od 11,6 odsto, a cilj Vlade je da učešće ovog sektora u BDP-u poraste sa 1,8 na tri procenta.  Tome će doprineti i međunarodni sporazumi o saradnji, pre svega sa UAE, koje su srpski zvaničnici potpisali na nedavno završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt