Vlada Srbije usvojila je Predlog rebalansa budžeta za 2014. godinu, a već danas će biti upućen u...

U školama članicama četiri najveća sindikata prosvete danas su časovi skraćeni ili nema nastave...

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatraće danas mogućnost davanja Kosovu olimpijskog...

Evropski parlament je izglasao novi sastav Evropske komisije, na čelu sa predsednikom Žan-Klod...

U fokusu

Sredа, 22 Oktobar, 2014 - 14:06

Na nedavno održana tri međunarodna takmičenja u Rusiji i Rumuniji učenici Matematičke gimnazije iz Beograda ostvarili su još jednom zavidan uspeh. Pored zlatnih medalja, učenici su se vratili bogatiji i za srebrna i bronzana odličja.

Lepa Srbija

Destinacije

U Srbiji ima vinarija, ima salaša, a samo je jedan Vinski salaš, vlasništvo porodice Čuvardić...

Spomenici kulture i istorije

Lep primer narodnog graditeljstva u Srbiji predstavljaju male drvene kućice, sobrašice...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Evropska unija je i dalje posvećena politici proširenja, a nivo angažovanja između Srbije i EU je podignut, ocenio je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport povodom Izveštaja o napretku za 2014. godinu. Ministarka Jadranka Joksimović je u Berlinu razgovarala sa novim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu privukla je veliku pažnju kako domaće javnosti, tako i zapadnih medija. Srbiji ne preti direktna opasnost od Islamske države jer nije među njenim prioritetima, ali je ugrožena zbog činjenice da se njeni državljani bore na ratištima u Siriji u Iraku...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Tokom nedavne posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji razmatrana su i ekonomska pitanja. Za srpsku privredu veliki značaj ima najava da će biti odobren plasman na rusko tržište automobila iz kragujevačke fabrike „Fiat automobili Srbija“, veći izvoz mlečnih proizvoda, kao i proširena saradnja u oblasti energetike.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Čuveni šabački fotograf Rista Marjanović jedan je od onih Srba rodoljuba, koji se nisu zatekli u domovini kada je počeo Prvi svetski rat, ali ga želja da pomogne svom narodu podstakla da na samom početku rata iz Pariza dođe u Srbiju. On je snimio mnoštvo fotografija u o prvim ratnim godinama koje su predstavljene na izložbi u SANU. Razgovaramo sa kustosom Narodnog muzeja Šabac, Branislavom Stankovićem, koji je za tu izložbu napravio izbor fotografija iz bogatog albuma Riste Marjanovića.

 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Jedna od znamenitosti Srbije su spomenici krajputaši podizani u selima, u crkvenim portama i na raskrsnicama puteva. Oni su najčešće posvećeni poginulim vojnicima, koji su sahranjeni daleko od rodnog mesta, ili kojima se grob ne zna, u znak sećanja na njih i njihovu žrtvu. U emisiji o krajputašima razgovaramo sa doktorom etnologije Vesnom Marjanović.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji o turizmu pričamo o Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, o turističkim potencijalima Beograda i novim hotelima, a vašoj pažnji, poštovani slušaoci, preporučujemo i izvode iz strane štampe, posebno francuskih lifestyle magazina, o Srbiji i Beogradu, koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj gostiju.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zaštita životne sredine je najbitnije pitanje u Srbiji, a cilj manifestacija na Sajmu ekologije i energetike je bio da se ljudi, civilni sektor, nevladine organizacije i naučnici upoznaju sa inovacijama i standardima u ovoj oblasti, kako bi se ispunile obaveze EU u ovom segmentu. Sajam energije koncepcijski je obuhvato obnovljive i neobnovljive izvore, kao i energetsku efikasnost, gde je u centru pažnje bio energetski potencijal Srbije, kao i planovi za ulaganje stranih investitora  u ova dva sektora.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt