n

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim...

d

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je lider radikala...

s

Jedan od najpoznatnijih svetskih ekonomista Džefri Saks kaže da je aranžman Srbije sa...

Sport treba da spaja ljude, a ne da ih svađa i razdvaja, izjavio je na konfrerenciji za novinare...

U fokusu

Nedeljа, 23 Novembar, 2014 - 10:52

Mere Vlade predstavljaju korak u pravom pravcu, ali to nije dovoljno, jer je od izuzentog značaja da se podstakne razvoj i privatnog sektora, izjavio je za Međunarodni radio Srbija predsednik Udruženja korporativnih direktora Toplica Spasojević...

Lepa Srbija

Destinacije

Na Mitrovdan, 8. novembra 2014. godine svečano je otvorena nova vinarija Toplički vinogradi, najveća na Balkanu...

Spomenici kulture i istorije

Slikar duše, Martin Jonaš, bio je svestrana umetnička ličnost...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Evropska komisija i evropska porodica naroda partner su Srbiji na putu ka članstvu u EU, a iz stava premijera Aleksandra Vučića jasno je da je put Srbije put ka EU, poručio je evropski komesar Johanes Han u Beogradu.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zbog čega nije ostvaren glavni cilj susreta premijera Srbije i Albanije u Beogradu i zašto strani zvaničnici nisu osudili provokaciju koju je izrekao Edi Rama. Koji projekat se u Srbiji sprovodi pod blagoslovom patrijarha Kirila...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Na pragu zimske sezone Srbija užurbano sanira katastrofalne posledice majskih poplava. U rezultate se prošlog vikenda uverio premijer Aleksandar Vučić, obilazeći Obrenovac i Rudarski basen Kolubara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srpski jezik i književnost izučavaju se u nekoliko zemalja Azije, a jedna od najcenjenijih i najvećih je katedra u Seulu, u Južnoj Koreji. Na koji način se srpski jezik izučava danas i koliko su mladi Korejci zainteresovani za njega, govorio je za naš Radio, profesor Vanja Stanišić, koji je tri godine radio na Univerzitetu za strane jezike Hankuk u Selu.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Posle pada srednjovekovne srpske države, spona sa prošlošću održavala se putem narodnog stvaralaštva, a epska poezija je bila je jedna od najlepših izraza tog stvalaštva. U epskim pesmama ispričani su događaji iz istorije, veličani junaci i izražavani ideali i nadanja srpskog naroda. O epskoj  narodnoj poeziji i njihovim porukama govori profesor na katedri za srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, Boško Suvajdžić.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji pričamo o otvaranju Resursnog centra fruškogorsko-dunavskog regiona koji će biti pokretač budućih inicijativa u ovom delu Srbije, kada je reč o razvoju turizma. Resursni centar je deo projekta koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i Evropske unije.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt