Budžet koji donosimo drugačiji je od svih do sada.

d

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u...

Saradnja Rusije i Srbije dostigla je strateški nivo, izjavio je u Moskvi predsednik ruske...

Aktuelni projekti rekonstrukcije srpskih pruga na kojima su angažovane „Ruske železnice“, pre...

U fokusu

Ponedeljаk, 22 Decembar, 2014 - 14:35

Prema hrvatskom Zakonu o prebivalištu, 29. decembra ove godine ističe rok do kada hrvatski državljani koji su privremeno boravili u inostranstvu duže od godinu dana o tome treba da obaveste policijsku upravu na području Hrvatske, ili hrvatsko...

Lepa Srbija

Destinacije

Mojsinjska planina i Stalaćka klisura, značajno su prirodno, ali i kulturno dobro...

Spomenici kulture i istorije

Odnos srpskog naroda prema svetim mestima na kojima izvire lekovita i čudotvorna voda je višeslojan...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Razgovor sa ambasadorom UAE

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Srbija dobro razume obaveze u procesu evropskih integracija i nastaviće da usaglašava svoje sa stavovima Unije, rekla je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Ona je rekla i da je završen analitički pregled za 22 poglavlja, tako da će za pola godine biti završena prva faza pregovaračkog procesa.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Centralni spoljnopolitički dogadjaj, koji je obeležio proteklu nedelju, bio je Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, odnosno poseta visoke delegacije Kine Beogradu posle gotovo trideset godina. Važnost samita bacila je u drugi plan poruke koje su stigle iz Brisela i koje će u istoj meri obeležiti naredni period u Srbiji.  O uslovima za otvaranje poglavlja 35 u pregovorima sa EU za naš radio govori analitičar Dušan Janjić.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Proteklih dana Beograd je bio most između Istoka i Zapada. Čast je biti domaćin Trećeg Samita Kine i 16 zemalja CIE, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. Za zemlje ovog regiona, kineski premijer Li Kećijang najavio je formiranje novog investicionog fonda od tri milijarde dolara, a Beograd i Peking razgovaraju o zajedničkim infrastrukturnim projektima, vrednim oko pet milijardi dolara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Srpski jezik i književnost izučavaju se u nekoliko zemalja Azije, a jedna od najcenjenijih i najvećih je katedra na Univerzitetu za strane jezike Hankuk u Seulu, u Južnoj Koreji. Na koji način se srpski jezik izučava danas i koliko su mladi Korejci zainteresovani za njega, za naš Radio govore profesor na Katedri za južnoslovenske jezike na Filološkom fakultetu u Beogradu Vanja Stanišić i gospodin Li Džun-Hjong, koji je zavšio srpski jezik na Hankuk univerzitetu i trenutno je na doktorskim studijama u Beogradu.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Ishrana savremenog čoveka spada u jednu od važnih i sveobuhvatnih tema kojom se danas bave čitavi timovi različitih stručnjaka i grane industrije. Odabir hrane, njena priprema i način korišćenja nije samo briga pojedinaca, već mu, zarad boljeg i zdravijeg života, u tome sve više pomažu različita saznanja temeljnih  multidisciplinarnih studija. Kako se o ishrani razmišljalo u prošlosti, posebno kako je izgledala srpska srednjovekovna trpeza govori Tamara Ognjević, istoričarka umetnosti i gastroheritolog.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt