v

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Tekeriša, sa svečanosti u čast stogodišnjice...

ser

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Obrenovcu da je predložio Željka Sertića za novog...

Sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici je Aleksandaru Lazoviću i Nebojši Vujačiću danas...

r

Ruski zvaničnici saopštili su da Moskva radi na potencijalnim dodatnim kontramerama u slučaju da...

U fokusu

Utorаk, 19 Avgust, 2014 - 12:43

Vreme je da od Srbije, za koju je vredelo umreti napravimo zemlju za koju vredi živeti, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić iz Tekeriša, sa centralne svečanosti obeležavanja 100 -godišnice Cerske bitke.

Lepa Srbija

Destinacije

Banja Rusanda nalazi se na 90 kilometara od Beograda, u Vojvodini, nedaleko od Zrenjanina...

Spomenici kulture i istorije

Mnogo je srpskih svetinja van Srbije, a Hercegovačka Gračanica je jedna od njih...

Priroda

Velika Velika Hoča je selo smešteno na dvadesetak kilometara od Prizrena...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Sada je već skoro izvesno da će Srbija u pregovorima sa EU prvo otvoriti poglavlja 32 i 35, koja se odnose na finansijsku kontrolu i normalizaciju odnosa sa Prištinom, a možda i još neko manje zahtevno poglavlje. Skrinig za ona najvažnija poglavlja koja se tiču pravosuđa i unutrašnjih poslova, odnosno 23 i 24, neće biti završen pre marta sledeće godine…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U ovonedeljnoj emisiji podsećamo na brojna dešavanja u svetu protekle sedmice, a šire priloge posvetili smo i aktivnostima kojima je obeleženo 100 dana rada Vlade Srbije, kao i zaoštravanju ekonomskih sankcija na relaciji EU –Rusija, zbog situacije u Ukrajini. 

 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeAgencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prodaju 502 od preostala 584 društvena preduzeća. Postoji šansa da se mali broj njih privatizuje, izjavio je za Međunarodni radio Srbija ekonomista Ivan Nikolić, i izrazio bojazan da će dve trećine zaposlenih u ovim firmama ostati bez posla. 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srbi su tokom svoje novije istorije u nekoliko navrata bili ne samo pred fizičkim uništenjem, veći i pred gubitkom najvažnijih pisanih svedočanstava o svom dugom istorijskom trajanju. Za uništenje pisanih dokumenta naročito su se pobrinuli nemački okupatori u toku Drugog svetskog rata, koji su od 1941. do 1944. godine odneli sa teritorije bivše Jugoslavije arhivsku građu, koja je stala u 40 železničkih vagona. Gost: Vladimir Davidović.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Ljubovija, gradić na severozapadu Srbije, sa brojnim selima u okolini, raštrkanim po obližnjim brdima, poznata je po lepoj i čistoj prirodi, ali pre svega po dobrim i vrednim ljudima. Ovde se veoma dugo, s kolena na koleno, pored brojnih običaja, prenosila životna filozofija koliko je važno biti vredan, radan i odan porodici. U želji da zabeležimo poneku priču iz ovog kraja, posetili smo porodicu Ivana i Anđelije Protić, od kojih smo saznali kako se nekada živelo, radilo i proslavljalo u Ljuboviji.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Suzana Komatović iz nacionalnog parka Kopaonik priča o ovom zaštićenom dobru,  jednom od pet nacionalnih parkova u Srbiji. Andrija Čupković, direktor Parking servisa Beograd i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograd o mapama parking zona, novoj ponudi za turiste koji u srpsku prestonicu dolaze svojim automobilom

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" za očuvanje zdravlja građana tokom poplava, ali i nakon povlačenja vode. Na snazi vanredne veterinarsko - sanitarne mere-Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Instrukcije o merama zaštite divljači u lovištima tokom poplava. Gde je Srbija deset godina posle donošenja zakona 2014 vezanih za zaštitu životne sredine, priča Miliš Đinđić  iz Centra za evropsku politiku

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt