U fokusu

Subotа, 25 April, 2015 - 09:55

Srbi u regionu u veoma malom broju koriste svoje pravo da glasaju na izborima za poslanike Skupštine Srbije ili predsednika Republike, a izmena nekih propisa i zakonskih rešenja mogla bi doprineti da veći broj njih iskoristi to svoje pravo glasa...

Lepa Srbija

Destinacije

Jagodina je grad smeha, dobrih domaćina i ljubaznih ljudi. Leži na reci Belici u srednjem Pomoravlju...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Kaona je osnovala Ikonija, sestra Miloša Obilića...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U Jasenovcu obeležen Dan sećanja na žrtve genocida ustaškog koncentracionog logora u kome je ubijeno više od 700 hiljada ljudi. Posebnu pažnju u emisiji posvećujemo položaju i problemima mladih Srba u Hrvatskoj.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Mala i srednja preduzeća čine više od  90 odsto srpske privrede i zbog toga će u narednom periodu biti preduzete mere, koje imaju za cilj da pomognu njihov razvoj. Strategijom razvoja malih i srednjih preduzeća predviđeno je da se u tom sektoru do 2020. godine otvori oko 180 hiljada novih radnih mesta.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Srpski intelektualci školovani „na strani“ znali su šta znači patriotizam, ali i to da se za spas otadžbine može boriti i bez oružja u ruci. Zahvaljujući njihovom angažovanju, sačuvan je najveći deo kulturnog nasleđa iz beogradskih muzeja u vreme Prvog svetskog rata. Gost emisije, kustos Etnografskog muzeja Vesna Bižić-Omčikus. 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

U brojnim običajima kod Srba, venac od cveća je nezamenljiv rekvizit i najčešće ga pletu deca. Venac je simbol zajedništva i slavlja. U kojim prilikama se pletu venci u toku godine i kakva je njihova uloga u ritualima govori Radmila Vasiljević.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji govorimo o „Samitu prestonica“, koji je u Beogradu okupio 13 gradonačelnika glavnih gradova zemalja centralne i jugoistočne Evrope, visoke predstavnike Evropske komisije i Evropskog parlamenta, a biće reči i o turističkim potencijalima Brezovice, Tare i Bajine Bašte.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Tema ovonedeljne emisije je akcija „Sat za našu planetu“, o kojoj smo razgovarali sa Aleksandrom Stamenković iz srpskog ogranka Svetskog fonda za prirodu (WWF). Pored toga, govorimo i o upravljanju otpadom.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt