Presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu u vezi sa međusobnim optužbama Srbije i Hrvatske za...

Vlada Srbije usvojila je Akcioni plan prema kojem će pokretanjem stečaja biti okončan postupak...

U postupku prodaje Železare Smederevo postoji granica ispod koje Vlada Srbije neće ići, a to je...

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je peti put u karijeri gren slem titulu u Melburnu,...

U fokusu

Subotа, 31 Januar, 2015 - 12:04

U Prištini su za samo tri dana, dva puta održane demonstracije kosovskih Albanaca, koje su prerastale u razbijački pohod na vladine zgrade i infrastrukturu i oštar sukob sa policijom.

Lepa Srbija

Destinacije

Velika Hoča je selo smešteno na bregovima izmedju vinograda, na dvadesetak kilometara od Prizrena...

Spomenici kulture i istorije

Na crkvi manastira Drenča i danas se mogu uočiti tragovi klesane kamene dekoracije...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U emisiji govorimo o aktivnostima u EU i svetu na planu suzbijanja terorizma, poseti premijera i više ministara Kosovskom Pomoravlju i porukama koje su uputili Srbima, nastojanju Prištine da prisvoji i „Trepču“, kao i izjavama nove predsednice Hrvatske , koje su iritirale domaću javnost. 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srbija već dve godine ima izuzetno nisku inflaciju, a ekonomisti upozoravaju da, ukoliko se nastavi taj trend, može doći do negativnih posledica po privredu. Najbolji primer su zemlje EU, u kojima je zbog niske inflacije došlo do stagnacije i usporavanja privrednog rasta.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Aforizam je kratka, jezgrovita književna forma kojoj je osnovna namena da da komentar društvenog trenutka. Ali, aforizam, svojom misaonom snagom i mudrom porukom nema cilj da stvari učini težim, već da podstakne, razbudi i razgali čitaoca. Koliko je aforizam aktuelan danas i koliko će biti aktuelan u budućnosti, razgovaramo sa poznatim srpskim aforističarem, prof dr Žarkom Obradovićem.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Zahvaljujući savršenoj Vukovoj azbuci Srbi „pišu kao što govore i čitaju kako je napisano“ više od 150 godina. Međutim, ćirilica, koja je trebalo da bude osnov srpskog jezika, sve više se potiskuje. Zašto je to tako, u emisiji govori Vanja Stanišić, profesor na Katedri za srpski jezik i južnoslovenske jezike Filološkog fakulteta u Beogradu.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 


Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt