n

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se u izradi platforme za Kosovo i Metohije...

Ova Vlada opredelila se za strategiju, koja će doneti razvoj Srbiji, poručio je premijer...

z

Američka kompanija "Esmark" saopštila je da je zainteresovana da upravlja smederevskom železarom...

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv pet bivših pripadnika oružanih...

U fokusu

Utorаk, 3 Mart, 2015 - 13:02

Od svih zemalja regiona, kada je reč o srpskoj zajednici, najbolji položaj imaju Srbi u Rumuniji. Srpska zajednica u toj zemlji nije brojna, ali je veoma aktivna.

Lepa Srbija

Destinacije

U Srbiji seoskim turizmom se bavi 25 opština sa oko 60 sela, posebno u Kosjeriću, Valjevu, Ivanjici, na Zlatiboru...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Banjska je zadužbina kralja Milutina, najvećeg ktitora među srpskim vladarima...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U ovonedeljnoj emisiji posebnu pažnju posvećujemo informisanju naše dijaspore i Srba u regionu, značaju medija za jačanje veza sa maticom i tome šta se čini i šta još treba uraditi kako bi se situacija u ovoj oblasti popravila i time doprinelo očuvanju identiteta Srba van granica naše zemlje.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Ova Vlada opredelila se za strategiju, koja će doneti razvoj Srbiji, poručio je  premijer Aleksandar Vučić, otvarajući 22. „Kopaonik biznis forum“. On je istakao da je budžet prvi put u modernoj istoriji ostvario suficit u prva dva meseca ove godine od 1,9 milijardi dinara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Devojčica Milica je glavni lik u istoimenom dugometražnom dokumentarnom filmu. Ona živi u Prizrenu i jedino je srpsko dete u tom gradu, koje svoje detinje želje, nadanja i strahove ispoljava putem igre sa omiljenim igračkama, Nindžama kornjačama. Gosti emisije: glavni organizator filma „ Milica“ Jelena Petković i reditelj Dragan Elčić.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Čuvanje važnih dokumenata koja svedoče o događajima i ličnostima iz prošlosti, čine neodvojivi deo kulturne baštine Srba.  Zato su ustanove gde se pisana svedočanstva sakupljaju, obrađuju i zaštićuju, od izuzetnog nacionalnog značaja. Jedna od takvih ustanova je Arhiv SPC, sa svojom dragocenom ostavštinom svedočanstava o životu Crkve kroz istoriju. U emisiji razgovaramo sa Radovanom Pilipovićem, direktorom Arhiva SPC.

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Srbija je prošle godine ostvarila rast turističke privrede od 11,6 odsto, a cilj Vlade je da učešće ovog sektora u BDP-u poraste sa 1,8 na tri procenta.  Tome će doprineti i međunarodni sporazumi o saradnji, pre svega sa UAE, koje su srpski zvaničnici potpisali na nedavno završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 


Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt