V

Neće biti problema sa snabdevanjem ruskim gasom, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u...

d

Ključni spoljnopolitički prioritet Srbije je punopravno članstvo u EU, a vizija zajedničke...

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je neophodno sprovođenja...

n

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Parizu...

U fokusu

Petаk, 31 Oktobar, 2014 - 15:29

Srbija i Makedonija gaje prijateljske odnose koje treba dalje unapređivati u svim oblastima od obostranog interesa, ocenili su predsednici dve zemlje Tomislav Nikolić i Đorge Ivanov.

Lepa Srbija

Destinacije

Puni procvat salaši su doživeli sredinom 19. veka...

Spomenici kulture i istorije

Dvorac u Čelarevu je izgrađen 1837. godine za mađarskog veleposednika Bezeredi Mikloša...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Odlazeći komesar za proširenje Štefan File je izjavio da je Srbija sada siguran kandidat za ulazak u Evropsku uniju. On je poručio da neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i finansija Zapadnog Balkana u Beogradu nije bio samo regionalan već i evropski događaj…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U ovonedeljnoj emisiji prenosimo najvažnije poruke povodom Dana Ujedinjenih nacija, govorimo o saradnji u regionu i izazovima tog procesa, svojevrsnom vakuumu u kome se našla Skupština dijaspore i Srba u regionu...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Skupština Srbije usvojila je rebalans budžeta za 2014. godinu, kojim je predviđeno da budžetski deficit bude veći od plana za 43 milijarde dinara, da se plate budžetskih korisnika umanje za 10 odsto, kao i penzije za preko 650 hiljada korisnika. Za ozdravljenje javnih finansija potrebno je u naredne tri godine smanjiti fiskalni deficit za gotovo dve milijarde evra, procena je Fiskalnog saveta.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeSabor duhovne poezije, u manastiru Rakovica, mesto je gde se već četiri godine sabiraju najvrednija pesnička ostvarenja. Svake godine, iz različitih delova Srbije, ali i regiona i dijaspore, stižu na konkurs Sabora duhovne poezije pesme na srpskom jeziku, koje konkurišu za prvu nagradu. Gosti emisije: pesnik Adam Puslojić, književnica Darinka Bela Tomić i urednik književnog programa Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica. 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Vuna je jedna od najstarijih sirovina koju je čovek koristio za izradu odeće i drugih predmeta za praktičnu upotrebu.Kao pravi dar prirode sa svojim izvanrednim osobinama vuna je sačuvala prvenstvo u odnosu na druge materijale sve do danas. Vuna je bila veoma cenjana kod Srba, koji su vekovima usavršavali različite tehnike za izradu odevnih i dekorativnih predmeta od vunenog prediva. Danas se u Srbiji osnivaju mnoga udruženja žena koja nastoje da obnove tradicionalne tehnike tkanja i pletenja. Jedno od takvih je i udruženje „Gorocvet“ iz Inđije. Gost:  Jovanka Šovljanski. 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Lonely planet, jedan od najpoznatijih svetskih izdavača turističkih vodiča, preporučuje turistima da sledeće godine u svoje maršrute obavezno uvrste i Srbiju. Zašto, čućete u emisiji o turizmu, a pripremili smo i priče o Valjevu i Aleksincu, gradovima koji su zbog bogate turističke ponude, često na putu gostima koji obilaze Srbiju.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeFestival zelene kulture –„Grin festa“, posvećen je  ekologiji i zaštiti životne sredine. Manifestacija  kroz obrazovne, umetničke i angažovane programe i proizvode podstiče  kulturu življenja u skladu sa "zelenim" vrednostima. 

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt