Kompanija Henkel Srbija otvorila je novu Bref fabriku u Kruševcu, u koju je uložen 21 milion...

Francuska je pružila konkretnu i značajnu podršku Srbiji u procesu evropskih integracija,...

c

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je u današnjem telefonskom razgovoru obavestio...

Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je predloge izmena Zakona o saobraćaju usmerene ka...

U fokusu

Utorаk, 25 Novembar, 2014 - 12:13

Veliki problemi u prosveti, pa i štrajkovi prosvetnih radnika koji se ponavljaju gotovo svake godine, mogu se objasniti rečima ministra prosvete Srdjana Verbića - prosvetni radnici su u pravu, ali para nema.

Lepa Srbija

Destinacije

Na Mitrovdan, 8. novembra 2014. godine svečano je otvorena nova vinarija Toplički vinogradi, najveća na Balkanu...

Spomenici kulture i istorije

Slikar duše, Martin Jonaš, bio je svestrana umetnička ličnost...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Evropska komisija i evropska porodica naroda partner su Srbiji na putu ka članstvu u EU, a iz stava premijera Aleksandra Vučića jasno je da je put Srbije put ka EU, poručio je evropski komesar Johanes Han u Beogradu.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zbog čega nije ostvaren glavni cilj susreta premijera Srbije i Albanije u Beogradu i zašto strani zvaničnici nisu osudili provokaciju koju je izrekao Edi Rama. Koji projekat se u Srbiji sprovodi pod blagoslovom patrijarha Kirila...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Primena vladinih mera štednje , uz „bolne“ rezove, daće očekivani efekat samo ukoliko se reše problemi gubitaša i javnih preduzeća, na koje država godišnje potroši milijardu evra. Finansiranje gubitaša poništava sve uštede, a ovim novcem moglo bi da se svake godine izgradi, na primer, 230 zdravstvenih objekata, ili 255 škola.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srpski jezik i književnost izučavaju se u nekoliko zemalja Azije, a jedna od najcenjenijih i najvećih je katedra u Seulu, u Južnoj Koreji. Na koji način se srpski jezik izučava danas i koliko su mladi Korejci zainteresovani za njega, govorio je za naš Radio, profesor Vanja Stanišić, koji je tri godine radio na Univerzitetu za strane jezike Hankuk u Selu.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Proučavanje siromaštva i siromašnih u srpskoj folklornoj tradiciji pokazuje da ta, na prvi pogled socijalna pojava i kategorija ljudi, pruža obilje podataka za bolje sagledavanje srpske narodne kulture. Ovom temom bavila se Sonja Petrović, profesor Narodne književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, koja je nedavno objavila knjigu pod naslovom „Siromaštvo u folklornoj tradiciji Srba od 13 do 19 veka Profesor Sonja Petrović je gost emisije.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji pričamo o otvaranju Resursnog centra fruškogorsko-dunavskog regiona koji će biti pokretač budućih inicijativa u ovom delu Srbije, kada je reč o razvoju turizma. Resursni centar je deo projekta koji se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i Evropske unije.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt