s

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana na temu "...

nm

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upoznao je predsednika Skupštine Grčke Evangelosa Meimarakisa...

a

Predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli su napredak u današnjim...

s

Sneg koji je danas nastavio da pada doveo je do problema u snabdevanju strujom na području...

U fokusu

Sredа, 22 Oktobar, 2014 - 14:06

Na nedavno održana tri međunarodna takmičenja u Rusiji i Rumuniji učenici Matematičke gimnazije iz Beograda ostvarili su još jednom zavidan uspeh. Pored zlatnih medalja, učenici su se vratili bogatiji i za srebrna i bronzana odličja.

Lepa Srbija

Destinacije

Balkan - krov Srbije - samo su neki od naziva za Staru planinu...

Spomenici kulture i istorije

Jedan od najpoznatijih spomenika inspirisanih kosovskim mitom, podignut je u Kruševcu - spomenik Kosovskim junacima...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Evropska unija je i dalje posvećena politici proširenja, a nivo angažovanja između Srbije i EU je podignut, ocenio je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport povodom Izveštaja o napretku za 2014. godinu. Ministarka Jadranka Joksimović je u Berlinu razgovarala sa novim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu privukla je veliku pažnju kako domaće javnosti, tako i zapadnih medija. Srbiji ne preti direktna opasnost od Islamske države jer nije među njenim prioritetima, ali je ugrožena zbog činjenice da se njeni državljani bore na ratištima u Siriji u Iraku...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Tokom nedavne posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji razmatrana su i ekonomska pitanja. Za srpsku privredu veliki značaj ima najava da će biti odobren plasman na rusko tržište automobila iz kragujevačke fabrike „Fiat automobili Srbija“, veći izvoz mlečnih proizvoda, kao i proširena saradnja u oblasti energetike.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeMisija koju je od 1914. do 1918. obavljao vladika Nikolaj Velimirović,  tadašnji monah, svojom duhovnošću, rodoljubivošću i žarom, kroz propovedi i predavanja u mnogim gradovima Engleske i Amerike, ostaće potresno svedočanstvo o tragičnoj ulozi srpskog naroda u novijoj svetskoj istoriji. Njegova rodoljubiva propoved bila tema dokumetarnog filma “ Misija” čiji je autor Nena Mihajilović Vlajković, gost emisije “Kulturno nasleđe”. 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Jedna od znamenitosti Srbije su spomenici krajputaši podizani u selima, u crkvenim portama i na raskrsnicama puteva. Oni su najčešće posvećeni poginulim vojnicima, koji su sahranjeni daleko od rodnog mesta, ili kojima se grob ne zna, u znak sećanja na njih i njihovu žrtvu. U emisiji o krajputašima razgovaramo sa doktorom etnologije Vesnom Marjanović.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji o turizmu pričamo o Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, o turističkim potencijalima Beograda i novim hotelima, a vašoj pažnji, poštovani slušaoci, preporučujemo i izvode iz strane štampe, posebno francuskih lifestyle magazina, o Srbiji i Beogradu, koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj gostiju.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeFestival zelene kulture –„Grin festa“, posvećen je  ekologiji i zaštiti životne sredine. Manifestacija  kroz obrazovne, umetničke i angažovane programe i proizvode podstiče  kulturu življenja u skladu sa "zelenim" vrednostima. 

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt