Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je u Guči da će Srbija nastaviti da...

v

Nemačka ne traži od Srbije da prizna Kosovo kako bi otpočela pregovore o pristupanju EU, izjavio...

s

Najavljena potpuna obustava nastave je neodgovoran potez sindikata jer predstavlja kršenje...

k

Kupovna moć merena odnosom prosečne neto zarade i prosečne i minimalne potrošačke korpe u...

U fokusu

Petаk, 19 Decembar, 2014 - 13:20

Posle insistiranja evropskog komesara za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana, a zatim i šefova diplomatija evropskih zemalja, da Srbija otvori prva poglavlja u pregovaračkom procesu tek nakon što primeni sve što je predviđeno...

Lepa Srbija

Destinacije

Mojsinjska planina i Stalaćka klisura, značajno su prirodno, ali i kulturno dobro...

Spomenici kulture i istorije

Odnos srpskog naroda prema svetim mestima na kojima izvire lekovita i čudotvorna voda je višeslojan...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Razgovor sa ambasadorom UAE

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Srbija dobro razume obaveze u procesu evropskih integracija i nastaviće da usaglašava svoje sa stavovima Unije, rekla je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Ona je rekla i da je završen analitički pregled za 22 poglavlja, tako da će za pola godine biti završena prva faza pregovaračkog procesa.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Treći samit Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope – jedan od najvećih multilateralnih skupova u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu. Predstojeće predsedavanje OEBS-om – izazov i šansa za Srbiju. Srbima u Albaniji preti potpuna asimilacija, Hrvatska još nije ispunila obaveze koje se odnose na poštovanje prava Srba...

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Proteklih dana Beograd je bio most između Istoka i Zapada. Čast je biti domaćin Trećeg Samita Kine i 16 zemalja CIE, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. Za zemlje ovog regiona, kineski premijer Li Kećijang najavio je formiranje novog investicionog fonda od tri milijarde dolara, a Beograd i Peking razgovaraju o zajedničkim infrastrukturnim projektima, vrednim oko pet milijardi dolara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Srpski jezik i književnost izučavaju se u nekoliko zemalja Azije, a jedna od najcenjenijih i najvećih je katedra na Univerzitetu za strane jezike Hankuk u Seulu, u Južnoj Koreji. Na koji način se srpski jezik izučava danas i koliko su mladi Korejci zainteresovani za njega, za naš Radio govore profesor na Katedri za južnoslovenske jezike na Filološkom fakultetu u Beogradu Vanja Stanišić i gospodin Li Džun-Hjong, koji je zavšio srpski jezik na Hankuk univerzitetu i trenutno je na doktorskim studijama u Beogradu.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Ishrana savremenog čoveka spada u jednu od važnih i sveobuhvatnih tema kojom se danas bave čitavi timovi različitih stručnjaka i grane industrije. Odabir hrane, njena priprema i način korišćenja nije samo briga pojedinaca, već mu, zarad boljeg i zdravijeg života, u tome sve više pomažu različita saznanja temeljnih  multidisciplinarnih studija. Kako se o ishrani razmišljalo u prošlosti, posebno kako je izgledala srpska srednjovekovna trpeza govori Tamara Ognjević, istoričarka umetnosti i gastroheritolog.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt