v

Premijer Srbije Aleksandar Vučic izjavio je danas da je britanska rezolucija o Srebrenici,...

Srbija je evropska nacija i ima svoje puno mesto u EU, ali ulazak u Uniju ne sme da bude...

v

Na planini Kozara u Republici Srpskoj danas je obeleženo 73 godine od teške bitke u Drugom...

Pristalice politike grčke vlade premijera Aleksisa Ciprasa, koja je pozvala građane da na...

U fokusu

Četvrtаk, 2 Juli, 2015 - 11:17

Pablo Lopez iz Gvadalahare u dalekom Meksiku, dao je svesrdnu podršku opstanku Međunarodnom radiju Srbija. Apelovao je na vlasti u Beogradu da ne ukidaju svetski servis koji mu predstavlja jedinu vezi sa Srbijom, njenom istorijom, kulturom,...

Lepa Srbija

Destinacije

Niš, jedan je od najstarijih gradova na Balkanu, na raskrsnici puteva koji povezuju Evropu sa Bliskim Istokom..

Spomenici kulture i istorije

Rtanj je poslednja planina u spletu Karpata, jednog od tri najveća planinska masiva u Evropi..

Priroda

Iako se nalaze u planinskom regionu, Divčibare sa 980 metara visine su visoravan...

Gostovanje u Bulevaru B92

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine donela je malo konkretnih dogovora, ali je stvorena dobra osnova za dalje približavanje stavova. To je, u najkraćem, sve što se moglo čuti posle sastanka dve delegacije predvođene premijerima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Isom Mustafom. Razgovori se nastavljaju danas, a za analitičara Dušana Janjića glavni pomak u pregovaračkoj strategiji Beograda jeste otvaranje imovinskih i svojinskih pitanja. U emisiji još- kako će Srbija organizovati boravak sve većeg broja azilanata koji ilegalno prelaze granice, odnosno hoće li najavljeni mađarski zid pomoći da se to pitanje reši.  

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijePrva revizija Sporazuma iz predostrožnosti sa MMF-om je uspešno završena, što je 26. juna potvrdio Bord direktora te međunarodne finansijske institucije. To predstavlja podršku reformama, koje Vlada sprovodi, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. On je istakao da je značajna podrška reformama i kredit, koji je Srbiji odobrila Svetska banka u iznosu od 2,2 milijarde dolara.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Knjiga „Sveti Sava u ruskom carskom letopisu“ otkriva još jedan važan deo srpske duhovne prošlosti. Ovo se delo bazira na petoj knjizi monumentalnog dela „Ruskaja letopisnaja istorija, legendarnoe knižnoe sobranie cara Ivana Groznoga”, u kojoj je obuhvaćena istorija od postanja do vladavine velikog ruskog vladara iz 16. veka. O knjizi govore književnik Milan Vitezović i istoričar umetnosti dr Anika Skovran.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

U mestu Pločnik, nedaleko od Prokuplja, arheolozi su otkrili veliko praistorijsko naselje, koje pripada vinčanskoj kulturi mlađeg kamenog doba. Ovde se već decenijama obavljaju arheološka iskopavanja, a od nedavno, na samom lokalitetu, počela je izgradnja kuća po uzoru na otkrivene neolitske stambene objekte. One će, pored ostalih praistorijskih i istorijskih spomenika kojima obiluje taj kraj, biti deo nove, atraktivne turističke ponude. Upravo u Pločniku, sedeći u jedno neolitskoj kući, zabeležili smo priču o životu ljudi, koji su obitavali na ovom mestu pre sedam hiljada godina.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Savremeni planinski centar Kopaonik – lider zimskog turizma postaje sve atraktivnija destinacija za letnji odmor. Ova planina privlači sve veći broj turista iz zemlje i inostranstva. Dolaze gosti iz Rusije, Rumunije, Grčke, Turske, kao i iz regiona. U zimskoj sezoni posećenost je bila rekordna, a turistički poslenici očekuju i dobru letnju sezonu. Novina ze ovo leto su objedinjeni paketi usluga kompanije „MK Mauntin Rizort“ i JP„Skijališta Srbije“, kako bi turisti što bolje upoznali čari Kopaonika. Gostima su na raspolaganju raznovrsni sadržaji – panoramsko razgledanje, biciklizam, paraglajding, pešačke ture ali i drugi adrenalinski sadržaji i velnes program.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Klimatske promene kao realnost u Srbiji i EU – izazovi, odgovori, mogućnosti. Da li su klimatske promene jedan od najvećih globalnih društvenih, ekonomskih i ekoloških problema. Koje su posledice klimatskih promena i šta Srbija preduzima u vezi sa ovim problemom. Koje su direktive Evropskog parlamenta u borbi sa klimatskim promenama. Ovo su pitanja na koja pokušavamo da odgovorimo.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt