Potresni roman Džordžo Mojes " Dok nisam srela tebe"

Pet, 27/07/2012 - 11:00 -- MRS

BEOGRAD -Za čitaoce koji uživaju u pričama pisanim na osnovu stvarnih događaja, a mogu da zvuče neverovatnije od najbujnije mašte i nabijene su snažnim emocijama, "Alnari" je pripremio duboko potresni romam "Dok nisam srela tebe" Engleskinje Džodžo Mojes.

Mojesova nije nepoznato ime za srpsku publiku pošto je isti izdavač objavio njen roman "Poslednje ljubavno pismo"koji je kod nas postigao veiliki uspeh. U mladosti se bavila različitim poslovima stičući životno iskustvo iako je diplomirala novinarstvo koje joj je pomoglo da traži i nalazi neobične životne priče kao što je ova koja ju je inspirisala da napiše najnoviju knjigu " Dok nisam srela tebe".

Prema rečima Ivana Golušina, zaduženog za odnose sa javnošću u Alnariju, koji je imao priliku da razgovara sa Mojersovom, ona je na "radiju čula priču o mladom ragbisti koji je ostao nepokretan i ubedio svoje roditelje da ga pošalju u organizaciju u kojoj medicinsko osoblje pruža pomoć ljudima da izvrše samoubistvo." "Kao roditelj bila sam šokirana - nisam mogla da zamislim situaciju koja će usloviti da prestanem da se borim za svoju decu , ali što sam više razmišljala shvatala sam da u ovakvim stvarima nikada nema čistih rezova," nastavila je autorka koja ima troje dece. Zato Golušin smatra da je "ovaj roman više od ljubavne priče - pripovest o hrabrosti, stvarnim ljudskim sudbinama i donošenju teških odluka i zato se može shvatiti kao uputstvo kako da se preživi život". Iz "radionice" Mojersove tako kvalitetne da ona može da živi od svoga pera, stigla je priča o Lu Klark devojci črvsto ukorenjenoj u monotonoj svakodnevici bez iznenađenja i o Vilu Trejnoru kome je saobraćajna nesreća na motociklu oduzela želju za životom i sve mu deluje beznačajno i tmurno ali zna kako će to okončati dok im se putevi ne ukrste. Između njih se rađa ljubav kakva se događa samo "izabranim", ali Vilu njgeov hendikep kvari svaki potencijalni trenutak sreće. Za Lu to nije prepreka da ga voli svim srcem, ali on neće da dozvoli da bude osuđena da celog života bude podređena njegovoj hendikepiranosti. Naravno, rasplet ove dramatične životne priče ostaje da čitaoci saznaju na kraju koji je neočekivan i uzbudljiv kao knjiga u celini. (Tanjug)