U fokusu

Za Vas govore

Turizam

s
Četvrtаk, 30 October, 2014 - 13:28

Turizam je dobra osnova za saradnju Soluna i Beograda, a poseta delegacije Grčke doprineće da se odnosi između dva grada intenziviraju u svim oblastima, od obrazovanja, preko kulture do biznisa - izjavio je gradonačelnik Soluna Janis Butaris....

Ekologija

ј
Četvrtаk, 30 October, 2014 - 17:54

Ekološki problem koji muči opštinu Loznica, a koji bi mogao da ugrozi i šire područje, ne samo što je i dalje prisutan već se i širi. Radi se o izlivanju teških metala, iz jalovišta nekadašnjeg rudnika „Stolice“ u Kostajniku kod Krupnja, u reke...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Skupština Srbije usvojila je rebalans budžeta za 2014. godinu, kojim je predviđeno da budžetski deficit bude veći od plana za 43 milijarde dinara, da se plate budžetskih korisnika umanje za 10 odsto, kao i penzije za preko 650 hiljada korisnika. Za ozdravljenje javnih finansija potrebno je u naredne tri godine smanjiti fiskalni deficit za gotovo dve milijarde evra, procena je Fiskalnog saveta.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Lonely planet, jedan od najpoznatijih svetskih izdavača turističkih vodiča, preporučuje turistima da sledeće godine u svoje maršrute obavezno uvrste i Srbiju. Zašto, čućete u emisiji o turizmu, a pripremili smo i priče o Valjevu i Aleksincu, gradovima koji su zbog bogate turističke ponude, često na putu gostima koji obilaze Srbiju.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zaštita životne sredine je najbitnije pitanje u Srbiji, a cilj manifestacija na Sajmu ekologije i energetike je bio da se ljudi, civilni sektor, nevladine organizacije i naučnici upoznaju sa inovacijama i standardima u ovoj oblasti, kako bi se ispunile obaveze EU u ovom segmentu. Sajam energije koncepcijski je obuhvato obnovljive i neobnovljive izvore, kao i energetsku efikasnost, gde je u centru pažnje bio energetski potencijal Srbije, kao i planovi za ulaganje stranih investitora  u ova dva sektora.

 

crssri