U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Subotа, 27 June, 2015 - 11:00

Savremeni ski centar Kopaonik predstavlja atraktivno mesto za letnji odmor. Kompanija „Mauntain Resort“ uložila je u modernizaciju smeštajnih kapaciteta a JP „Skijališta Srbije“ u ski infrastrukturu i nove sadržaje. Gostima su na raspolaganju...

Ekologija

b
Utorаk, 30 June, 2015 - 16:47

Šteta od klimatskih promena u Srbiji procenjuje se na 5 milijardi evra. Ona je nastala uglavnom, kao posledica visokih temperatura, suša, kao i poplava, istakla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijePrva revizija Sporazuma iz predostrožnosti sa MMF-om je uspešno završena, što je 26. juna potvrdio Bord direktora te međunarodne finansijske institucije. To predstavlja podršku reformama, koje Vlada sprovodi, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. On je istakao da je značajna podrška reformama i kredit, koji je Srbiji odobrila Svetska banka u iznosu od 2,2 milijarde dolara.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Srpska vina sa geografskim poreklom sve su zastupljenija na svetskom tržištu što dokazuje 25 medalja i priznanja našim vinarima na svetskoj manifestaciji u Londonu prošle godine. Proizvodnja vina koja zapošljava oko 100.000 domaćinstava je jedna od najbrže rastućih oblasti srpskog agrara i zabeležen je porast uzgoja autohtonih storti grožđa. Osim vina Srbija je poznata i po proizvodnji rakije po tradicionalnoj recepturi a jedna od njih je rakija brenda “Gegula” koja po kvalitetu konkuriše konjaku kaže proizvođač Milan Jovičić iz Kraljeva. Srpska tradicionalna narodna igra kolo konkurisaće za ulazak u Ginisa jer će se 10. oktobra  u Novom Sadu zaigrati najveće srpsko kolo sa oko15.000 ljudi u tradicionalnim nošnjama. 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Klimatske promene kao realnost u Srbiji i EU – izazovi, odgovori, mogućnosti. Da li su klimatske promene jedan od najvećih globalnih društvenih, ekonomskih i ekoloških problema. Koje su posledice klimatskih promena i šta Srbija preduzima u vezi sa ovim problemom. Koje su direktive Evropskog parlamenta u borbi sa klimatskim promenama. Ovo su pitanja na koja pokušavamo da odgovorimo.

 

crssri