U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Utorаk, 27 January, 2015 - 17:07

Zemlje zapadnog Balkana u poslednje dve godine zauzimaju sve značajnije mesto u nemačkom turizmu. U 2013. godini ostvareno je oko dva miliona putovanja iz ovih zemlaja, što je bilo povećanje za oko 4,6 odsto, izjavila je na konferenciji za...

Ekologija

Sredа, 28 January, 2015 - 14:16

Zelena poslanička grupa treba da približi važnost zaštite životne sredine poslanicima i građanima Srbije, istakao je za MRS Miloš Đajić na promociji ove grupe u Skupštini Srbije. Zelena poslanička grupa je osnovana 2009. godine i sa kraćom pauzom...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srbija već dve godine ima izuzetno nisku inflaciju, a ekonomisti upozoravaju da, ukoliko se nastavi taj trend, može doći do negativnih posledica po privredu. Najbolji primer su zemlje EU, u kojima je zbog niske inflacije došlo do stagnacije i usporavanja privrednog rasta.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

 

crssri