U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Utorаk, 24 Februar, 2015 - 14:15

Međunarodni sajam turizma u Beogradu oborio je sve rekorde po broju posetilaca, izlagača, prodatih turističkih aranžmana, kao i broju domaćih i stranih novinara, koji su pratili ovu manifestaciju, istakao je ministar trgovine, turizma i...

Ekologija

d
Subotа, 28 Februar, 2015 - 11:19

Kako bi se smanjilo zagađenje iz različitih industrijskih izvora, EU je usvojila Direktivu o kontroli zagađivanja životne sredine, istakla je za MRS državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović. u PKS na...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo smederevske “Železare” s američkom kompanijom “Esmark”, Vlada Srbije je krajem prošle nedelje raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta. Krajnji rok za podnošenje predloga za saradnju i zaključenje ugovora je 6. mart, a plata menadžera bi u čeličani mogla da bude od 150.000 do 200.000 dolara godišnje. Cilj Vlade je da u roku od godinu i po dana raspiše tender za ponovnu prodaju “Železare”.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Srbija je prošle godine ostvarila rast turističke privrede od 11,6 odsto, a cilj Vlade je da učešće ovog sektora u BDP-u poraste sa 1,8 na tri procenta.  Tome će doprineti i međunarodni sporazumi o saradnji, pre svega sa UAE, koje su srpski zvaničnici potpisali na nedavno završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

 

crssri