U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Sredа, 26 November, 2014 - 13:40

Na Kopaoniku je pre pet dana počela proizvodnja veštačkog snega, pa će najpoznatiji zimski centar u Srbiji, otvaranje ovogodišnje skijaške sezone 4. decembra, dočekati potpuno spremno. To je izjavio direktor preduzeća Skijališta Srbije Dejan...

Ekologija

Utorаk, 25 November, 2014 - 12:24

EU je nedavno odlučila da smanji emisiju štetnih gasova za najmanje 40 odsto u narednih 15 godina, a nedavno su Kina i SAD najavile značajne napore u cilju ozbiljne dekarbonizacije do polovine veka. Dogovor Vašingtona i Pekinga o novim ciljevima...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Primena vladinih mera štednje , uz „bolne“ rezove, daće očekivani efekat samo ukoliko se reše problemi gubitaša i javnih preduzeća, na koje država godišnje potroši milijardu evra. Finansiranje gubitaša poništava sve uštede, a ovim novcem moglo bi da se svake godine izgradi, na primer, 230 zdravstvenih objekata, ili 255 škola.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Pričamo o Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma koji se šesti put organizuje u Kragujevcu. Ove godine, na manifestaciji koja traje od 27. do 29.novembra, okupiće se stotinu izlagača, a tih dana biće usvojena i Strategija razvoja turizma, dokument koji potvrđuje značaj ove privredne grane za ekonomski razvoj Kragujevca.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

 

crssri