U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Ponedeljаk, 15 Decembar, 2014 - 13:52

Beograd je spreman i ima dovoljno hotelskih kapaciteta da ugosti učesnike Samita, premijera Kine i 16 država centralne i istočne Evrope, koji se 16. decembra održava u našem gradu. U prazničnom ruhu i raspoloženju koje se već oseća u srpskoj...

Ekologija

Četvrtаk, 18 Decembar, 2014 - 13:30

Zavod za zaštitu prirode Srbije postavio je nove zadatke, sa ciljem da u narednom periodu pronađe nova rešenja za zaštićena područja, rekao je direktor Zavoda Aleksandar Dragišić. On je na skupu „Partnerstvom ka zaštiti prirode“ predstavnicima...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Proteklih dana Beograd je bio most između Istoka i Zapada. Čast je biti domaćin Trećeg Samita Kine i 16 zemalja CIE, izjavio je premijer Aleksandar Vučić. Za zemlje ovog regiona, kineski premijer Li Kećijang najavio je formiranje novog investicionog fonda od tri milijarde dolara, a Beograd i Peking razgovaraju o zajedničkim infrastrukturnim projektima, vrednim oko pet milijardi dolara.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

 

crssri