U fokusu

Za Vas govore

Turizam

Ponedeljаk, 20 October, 2014 - 14:47

Pre dve godine, prva asocijacija na Srbiju, bila je Beograd, danas, manastiri u Srbiji – izjavio je za naš radio njegova ekselencija Franc But, amabasador Slovenije u Srbiji, koji krajem godine završava četvorogodišnji mandat.

Ekologija

Petаk, 24 October, 2014 - 11:50

Važnost razumevanja održivog turizma i njegova primena u zaštićenim područjima regije bile su glavna tema treće Međunarodne konferencije “Parkovi Dinarskog luka” održane u Nacionalnom parku Brioni u Hrvatskoj, istakao je Svetski fond za prirodu (...

Preporučujemo emisije

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Tokom nedavne posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji razmatrana su i ekonomska pitanja. Za srpsku privredu veliki značaj ima najava da će biti odobren plasman na rusko tržište automobila iz kragujevačke fabrike „Fiat automobili Srbija“, veći izvoz mlečnih proizvoda, kao i proširena saradnja u oblasti energetike.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

U emisiji o turizmu pričamo o Galeriji naivne umetnosti u Kovačici, o turističkim potencijalima Beograda i novim hotelima, a vašoj pažnji, poštovani slušaoci, preporučujemo i izvode iz strane štampe, posebno francuskih lifestyle magazina, o Srbiji i Beogradu, koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj gostiju.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Zaštita životne sredine je najbitnije pitanje u Srbiji, a cilj manifestacija na Sajmu ekologije i energetike je bio da se ljudi, civilni sektor, nevladine organizacije i naučnici upoznaju sa inovacijama i standardima u ovoj oblasti, kako bi se ispunile obaveze EU u ovom segmentu. Sajam energije koncepcijski je obuhvato obnovljive i neobnovljive izvore, kao i energetsku efikasnost, gde je u centru pažnje bio energetski potencijal Srbije, kao i planovi za ulaganje stranih investitora  u ova dva sektora.

 

crssri